sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Taatusti outo kuvauskohde


SusuPetalilta huomasin että
Sirokko on heittänyt blogissaan hauskan kuvahaasteen. Tässä suora lainaus häneltä:


”Huomasin sen, bloggaajat kuvaavat mitä tahansa. Kohta ei kehtaa
kameraa ulkona esiin ottaa, kun muut ajattelevat, että jaahas, taas joku
bloggaaja kuvaamassa päiväänsä, tätä söin, join, näin, ihan kuin kaikilla olisi
patologinen pakko olla kiinnostunut siitä mitä kenenkin suolen sisällä
liikkuu. Tästä sainkin idean, HEUREKA! Nyt kaivetaan esiin kaikki ne
omituisimmat kuvauskohteet, joita ei muiden kuin bloggaajan tulisi mieleenkään
kuvata. Eikä mitään vahingonlaukauksia vaan tarkkaan harkittuja kohteita.
Semmoisia, joita myöhemmin katsellessa itsekin ihmettelee mitä päässä on
liikkunut. Eikä niitä kuvia tietenkään ole tullut käytettyä ennen kuin
NYT!"
Heh, kuva on vanhasta postilaatikostani, josta tein kirjosieppoa varten linnunpöntön. Tiedän että nimenomaan kirjosieppo on kuuluisa omintakeisista pesäpaikoistaan. Kokemusta on esim. entiseltä Joutsan mökiltämme, jossa kirjosieppo ja isäni kilpailivat siitä kumpi saa säilyttää tynnyrisaunan herruuden, kirjosieppo pyrki tekemään pesän savupiippuun, raitisilmahormiin, penkille tai jopa rakoselleen jätetyn oven päälle. Ilmeisesti sama urhoollinen lintupari pesikin kerran huussin kannella isän vanhassa hatussa. Se olikin jännittävä kesä, kun huussiasioille oli mentävä hiljaa kuin huopatossutehtaassa ja liikkeiden oli oltava kuin hidastetusta elokuvasta - emo hautoi vieressä ½ metrin päässä vasemmalla puolellasi.

Kun viimekesänä uusin postilaatikkoni, mietin miten sitä vanhaa voisi vielä hyödyntää ja ajattelin jo silloin että siitä tulisi hyvä linnunpönttö. No, nyt kun tässä taannoin korjailin pihan muut pöntöt kuntoon, niin muistui mieleen vielä tämäkin. Siitä puuttui vain sisäänmenoreikä, jonka näppäränä Helvetin Marttana siihen porailinkin.

Ei muuta kuin pönttö seinään, ylpeä kuva kuningasajatuksesta ja odottamaan sopivan hullua kirjosieppoa. Päätin että jos sellainen löytyy, sen nimi on sitten Kärkkäinen. Laatikossa nimittäin lukee niin, ostin sen aikoinaan talon mukana edellisiltä asukkailta.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. HAH HAH tuo oli kyllä paras! Sitä paitsi oivallista uusiokäyttöä. En ikinä olisi kuvan perusteella arvannut postilaatikoksi, enkä linnunpöntöksikään sen puoleen. Toivottavasti joku persoonallinen Kärkkäinen sen omii.

    VastaaPoista
  2. Voi, toivottavasti Kärkkäinen muuttaa tuonne pian!

    VastaaPoista