sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Hento lila

Juhannuskukka eli metsäkurjenpolvi. Joku jossain kysyi että onko ketään, joka harrastaa puutarhassaan luonnonkukkia. Minä viittaan, näitä löytyy ihan omasta kukkapenkistä pihan ykköspaikoilta :)

5 kommenttia:

  1. Samoin! Näitä luonnon kurjenpolvia on vielä monen eri sävyisiä. Olen niitä keräillyt kukkamaalleni. Eivät muuten näytä yhtään niin hyviltä pihalla kuin metsässä, luonnollisessa ympäristössään. Todennäköisesti tarvitsisivat vähän varjoisamman pihan kuin mitä minulla on. Mutta saahan niitä käydä ihailemassa metsän siimeksessä, missä niiden värit pääsevät oikeuksiinsa.

    VastaaPoista
  2. Minulla on siinä mielessä onni että pihani ON metsää eli jatkumo on saumaton. Eli luonnonkasvit pärjäävät pihassa samoin kuin muutaman metrin päässä metsässäkin. Ne ovat tulleet itsestään, puutarhan HOITO minulla rajoittuu lähinnä pääasiassa siihen mitä karsitaan ruohonleikkurilla :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis ihana kukka! Meiltä myös löytyy kotipihan laitamilta näitä ihanuuksia.

    VastaaPoista
  4. Minun pihani taas on jatkumoa pellolle, joten aurinkoa riittää. Onhan metsäkin heti kivenheiton päässä. Puutarhanhoitosi muistuttaa kovasti ns. nurmikonhoitoani. Kun voikukat ovat kukkineet, niitän poikki ja annan taas kasvaa. Loppukesästä niitän uudelleen. Viikatteella.

    VastaaPoista
  5. Minullakin on viikate käytössä! Mutta on myös polttomoottoriruohonleikkuri

    VastaaPoista