sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Valokuvatorstai, suomalainen nuorallatanssi


Suomalainen puoli vuotta kestävä kostea, pimeä, lehdetön ja kylmä vuodenaika on alkanut. Ja Oulussa suomalainen nuorallatanssi päätyi jälleen umpikujaan...
"Perhesurmista on tullut valitettavan yleisiä 2000-luvulla. Viiden viime vuoden aikana on paljastunut useita tapauksia, joissa vanhempi on surmannut useamman kuin yhden lapsensa.

Ennen Oulun ampumavälikohtausta tuorein tapaus sattui viime kesäkuussa Ylitorniolla, kun 88-vuotias mies ampui vaimonsa terveyskeskuksessa. Sitä ennen hän oli surmannut kotonaan noin 50-vuotiaat kehitysvammaiset kaksoistyttärensä. Lopuksi hän ampui itsensä.

Viime vuoden elokuussa Espoossa taiwanilaisäiti surmasi 8-vuotiaat kaksostyttönsä ja alle 2-vuotiaan poikansa asunnossaan Suvelan kaupunginosassa. Tekojen jälkeen nainen yritti itsemurhaa.

Espoossa sattui perhesurma myös keväällä 2005, jolloin velkoihin ajautunut isä surmasi vaimonsa ja kaksi lastaan. Mies yritti myös tappaa itsensä muttei onnistunut.

Niin ikään vuonna 2005 Karkkilassa perheenäiti surmasi itsensä sekä yksivuotiaan poikansa ja nelivuotiaan tyttärensä. Uhrit löydettiin perheen talosta tulipalon jälkeen.

Saman vuoden elokuussa pyhärantalainen mies surmasi kaksi- ja nelivuotiaat poikansa tukahduttamalla ja kuristamalla.

Vuoden 2004 joulukuussa porvoolainen nainen sytytti tulipalon ja surmasi reilun vuoden ja vajaan kolmen vuoden ikäiset poikansa.

Kesäkuussa samana vuonna porvoolainen nainen ampui kaksi unilääkkeillä huumaamaansa lastaan ja puolisonsa. Hän surmasi lopuksi itsensä. Teon syy oli velkaantuminen.

Keväällä 2004 kiteeläinen mies ampui 5-vuotiaan tyttärensä ja 3-vuotiaan poikansa haulikolla kostaakseen eroamassa olleelle avovaimolleen." VIA Iltasanomat

6 kommenttia:

  1. Rankka lista, mutta ansaitsee tulla julkaistuksi ja luetuksi. Jotain on pahasti vialla nyky-Suomessa. Vaikka monilla menee hyvin, osalla tosi huonosti.

    Mariar

    VastaaPoista
  2. On kyllä kamalia asioita ja osuva kuvakin.

    VastaaPoista
  3. Valitettavan monen alta nuora katkeaa ja viimeinenkin järjen säie murtuu päässä.

    VastaaPoista
  4. Aivan samat ajatukset olivat minulla, kuten huomasitkin! Pitkä pimeä kaamos vie monta miestä, tai naistakin. Ei ihme että koskis maistuu ja muuta lieveilmiötä.

    Hieno otos, kuvaa hyvin juuri näitä tuntoja. Omassa kuvassani oli taas aurinko, joka koetaan häikäiseväksi tässä kaamoksessa.

    Jännää, miten ajatuksemme osuivat yksiin, ja myöskin totetutus!

    VastaaPoista
  5. Joo. Kiitos kommenteista kaikille.

    Aivan ilmeisesti Iines ja minä ymmärrettiin tehtävänanto yhteiskunnalisena kysymyksenä.

    Mulla oli tarkoitus ilmentää sitä hulluutta ja sekoamista tuolla liike-epäterävyydellä. Liike on ollut kouristusmaisen nykivää kun kuita tuli kolme. En osaa sanoa miksi, mutta mielestäni sillä on merkitystä.

    Mitä pitäisi tehdä? On ilmennyt että Oulun tapauksessa vaimo haki apua viikkoa aeimmin. Ilmeisesti kynnys puuttua "yksityisasioihin" ja pakkohoito ovat liian korkealla

    VastaaPoista
  6. Tuntuu tosi järkyttävältä listalta. Yksikin tapaus on jo liikaa. Ahdinkoon joutuminen näyttää olevan aivan ulospääsemätön ongelma. Jotain on todella pahasti pielessä. Apua pitäisi jotenkin saada ajoissa. Surullisesti tuo nuora on katkennut.

    VastaaPoista